Wednesday, January 28, 2009

RaSa iTu SuNgGuh BeRmAknA....


Arini dah ari ke-2 bekerja tapi mood still x der lagi. 2 malam lepas aku kena gi jemput family kat KLIA. Alhamdulillah....suma selamat!

Muka2 suma ceria walaupun penat! Mak aku paling hepi rasanya...macam2 yg diceritakan. Byk rupanya family aku shopping. Aku pun dapat byk buah tangan. Satu perkara yg aku perasan tentang mak aku ni, tiap kali klu dia blk bercuti souvinier yang dia memang x pernah lupa beli untuk aku mesti topi. Dari zaman aku kecik lagi. Aku memang simpan n suka kenakan topi terutama snowcap. Tapi kali ni aku dapat cap biasa jer...org panggil cap baseball...warna merah n tulis 'Toba Lake'. Selain tu dapat t-shirt, sepasang batik jawa, buah-buahan ngan kek.

Disebabkan adik lelaki aku bersekolah dan x nak ponteng ayah aku trus rush balik tepeng kul 2 pagi! Ermm...tu lar ayah aku. Bab2 hal pelajaran ni memang dia ambil berat.

Aku lak lepas parents aku balik, aku pun memandu balik shah alam untuk hantar cousins aku yg akan balik ke melaka. Kul 3.30 baru smpi umah! Dan aku dah agak memang pagi tu aku susah bebenar nak bangun. Tgk jam dah kul 9. Sebab x nak rushing, aku amik 1/2 day. Tghari baru masuk ofis. Masuk2, sec bos aku tgk aku semacam jer. Dia igt aku g interview ler tu....kui..kui..kui... Tu ar saper suruh x nak naik gaji aku. Pastu takut2 aku nak berenti! Citt...

Petang semalam aku call mak aku tanya khabar. Suara mak aku masih lagi ceria. Bercerita itu ini...dan diakhir perbualan mak aku x putus2 ucap terima kasih sebab tolong jagakan adik aku yg x ikut serta dan juga sebab sponsor mak ngan ayah aku gi bercuti kali ni.

Ermm...aku dapat rasakan kegembiraan dari suara mak....dan aku suka rasa itu... sambil berharap akan ada lagi peluang untuk aku menggembirakan mak ngan ayah seperti hari ni!

InsyaAllah...


21 comments:

Hulubalang Derhaka said...

Hahahahaa..
Ceria pada wajah keluarga bermaksud ceria pada kehidupan ko bro..!!
Keluarga datang dulu.. (Family comes first)

mrblind said...

anak mithali lu ni..hahaha

aKu..DiA...kAmU said...

Hulubalang derhaka: Selalu memang begitu...whatever pun family come fisrt!

mrblind: anak mithali??? bukan ler.. anak tali kot..kui..kui..

BudAk hijAu said...

mithali sungguh!!

touching neh.

@t00neY r00neY® said...

kem salam pada mereka

iatlah orang tersayang sementara kte masih boleh mengingati mereka..

kad0k. said...

i agree..family shud comes first..tiada yg lebih baik dr melihat mereka gembira...satisfaction i would say..salam blog...:)

farah sr said...

pasni bleh sponsor saya bercuti
:D

apei budak kampung said...

anak solehah jugak lu ni..

aKu..DiA...kAmU said...

Budak hijau: Tengkiu..

tooney: iyo..akan den kobarkan..tengkiu..

kadok: salam gak!

farah sr: tggu den lopas lu..den pun poie lagie ni..

apei budak kampung: mak aku nama rohani lar bukan solehah... solehah tu nama kawan baik aku dan beliau x kawen lagi..

one love said...

bagus!
spirit macam ni buat keadaan dunia jadi lebih bahagia!

kebahagiaan mak dan abah yang utama, rite?

:)

Erieq said...

keluarga yg bahagia:P

aKu..DiA...kAmU said...

one love: ada benar kata2 kamu itu!

erieq: Alhamdulillah.

jane said...

salam ziarah. tima kasih kerana sudi singgah dibelog akak!

SyarifatulNadiah said...

org kerja...kagum ngan kamu.org x kerja nak buat cam 2 gak lau ada duet t...

word verification 2 x mau buang ka...ssh mata ni nak ngecam

Helmi Razali said...

aku tak suka ponteng sekolah. Sebab nanti mesti sangat blur. Malas nak buat kerja lebih. baik pergi kelas, habiskan semua benda, dan simpan baik2 ilmu dalam otak. katakan tidak kepada ponteng.

Aku Iron Man said...

aku cuma ingin kata terima kasih kerana baca blog aku.

sharamli said...

huh..sah kt umh pn0h ngn t0pi..

Pencarut Keji said...

anak yg baik.

BudAk hijAu said...

tenkiu jew...?KFC i mne...?

sultan said...

slalu time anta surat resign la baru diorg sibok nk bg naik gaji. isk3...

aKu..DiA...kAmU said...

jane: x der hal akak. mmg tugas sy ziarah menziarah ni. mengeratkan tali silaturrahim..

syarifatulnadiah: ahh...kamu ni ada2 saja...kalau mau komen bisa saja bah..klu x nampak kasi korek sama biji mata kamu tu..kui..kui..kui..jgn marah..

helmi: bagus..kamu seperti adik aku yg sgt rajin ke sekolah. Tp aku tau kenapa adik aku begitu rajin ke sekolah...dia ada awek..kamu??? hahahaaa...

aku iron man: blog kamu sgt mengujakan...

sharamli: benar kata kamu itu...tapi belum smpi tahap bleh dijual..kui..kui..kui..

pencarut keji: semua org pun begitu...

budak hijau: kfc?? ckf?? kcf?? fck?? hahhaaaa...

sultan: itu lebih baik dari dah berenti baru naik gaji...lagi sengal!!!