Thursday, January 22, 2009

Cuti?? Apa tu cuti???


"Cuti? Aper cuti2? Aku tak tau ler. Jgn tanya aku?"


Itu jawapan standard yg kuar dari mulut aku sepanjang mggu ni bila member2 sibuk bertanya perancangan aku di cuti tahun baru cina ini.

Selalunya aku ler yg akan excited lebih2 bab2 cuti ni. Kat calender atas meja aku mmg dah siap diwarnakan cuti-cuti am ni. Tapi kali ni....errmm...ya...aku akui aku belum ada perancangan nak kemana. Selalu bila tiba time cuti aku akan excited sebab dapat balik kg. Kat sana baru plan nak gi mana. Tapi kali ni.....

"Raya cina ni kitaorg nak gi Medan. Jom ler join. Mama ngan ayah ikut along tau. " Akak aku dah sound awal2 lagi.

Aku bukan x nak ikut tapi memandangkan budget x ader terpaksalah aku membatalkan hasrat aku nak turut serta. Aku baru jer setelkan yuran semester ni, mana nak cekau lagi duit. Tak kan nak minta mak ngan ayah aku sponsor. Malu ler...huhuhuu...

Memandangkan aku ader blog ni, jadi aku amik kesempatan ni ler untuk bertanya. Korangkan rakan2 blogger yang baik hati! Aku tau mesti ader blogger2 yang terharu mendengar luahan hati aku ni kan?? Aper lagi woiit?

"Ada x si pemurah hati yang nak sponsor aku ni? Sempat lagi klu aku nak cari tiket. Cepat ler woiii! Saper? Saper?" huhuhuuuhuu....

12 comments:

razor said...

mcmana nak delete komen?

sori, saya salah masuk blog ni dan terkomen lak...

lalalala

aKu..DiA...kAmU said...

Lu memang kureng! setakat nak sakit kan hati lu berambus skrg!!!

razor said...

marah ke ni?

gulp!

aKu..DiA...kAmU said...

heheeheee...gua acah jer beb!

@t00neY r00neY® said...

lu sponsor gua beb!!
mau liburan juga!!

mrblind said...

meh gua sponsor tiket lu..

*i.am.me.for.myself* said...

huhuhu
gwe pun sengkek

MOHD. ADHA MOHD. ZAIN said...

salam

jemput add my blog :
www.myadha.com

ADHA

cahaya said...

samalah kiter...kalau kat kelender tu yang cuti2 kena highlight bagi terang skek...heheheh...takde budget cecuti dalam malaysia jer dah lah..wat2 tak paham plak...gi la jejalan makan angin jer,...baru cukup duit..jimat...heheheh

[S]itie [B]Um [B]Um said...

xperlu bazir duit sgt. huhu!

Hulubalang Derhaka said...

Poket gua ada rama-rama je bro..!!
Duit dah pun pegi ke bank-bank yang prihatin.. isk..!! isk..!!

aKu..DiA...kAmU said...

Tengkiu untuk suma komen! Disebabkan lu orang lambat respon dan kebanyakkan komen -ve...aku x dapat ler tajaan sesapa melainkan berusaha sendiri...huhuhuu....sob..sob
...sabar..sabar...nanti aku akan kumpul duit sehari singgit. Aku nak gi gak...huhuhuuu..

Apa?? Lu orang x pecaya? Lu tgk ler nanti...citt..