Sunday, April 5, 2009

Pagi ni aku rasa indah sekali! Cam terdengar kicauan burung berlegar2 atas kepala...kui..kui..kui...



Assalammualaikum....

Semalam aku sampai dari kampung aku kul 8.30 mlm. Highway jammed giler! Baru aku tau ramai rupanya anak negeri perak yg jadi perantau yer! Camner aku tau? ermm..agak2 lar...dah bersepah kereta plat W ngan B...kat tepeng....kadang2 cam rasa aku masih kat shah alam lar plak!

Hebat yer bahana pilihanraya ni. Aku rasa cam nak berperang pun ada. Khemah2 polis ngan FRU bersepah tepi2 jalan. Sekali pandang cam khemah orang nak gi haji pun ada! Sungguh! Aku x tipu...berderet kat tepi kawasan lapang tepi jalan! Silap aku x snap gambar untuk dijadikan bukti! Tu tak masuk khemah parti-parti lagi! Memang taiping bertukar wajah! Nampak sesak giler! Kenderaan sesak....kereta2 polis...motor2 trafik...ngan lori FRU semua bersusun tepi jalan.

Sepanjang jalan aku terfikir...berapa banyak duit rakyat untuk pilihanraya seperti ni?

Mak ada tanya, kami adik-beradik x balik mengundi trus ker? Jawapan aku...aku mana daftar ngundi lagi! Akak ngan abg aku jawab, " Alah...gomen mmg x mau bagi kami yg duk KL ni balik ngundi ler ni..takut kitaorg sokong BA...tu yg buat ngundi time ari Selasa! Diaorg tau klu buat ari selasa x kan ramai yg nak balik ngundi!"

Aku pun setuju gak jawapan akak aku tu. Apa kehal buat ngundi time ari selasa...ari isnin pun logik lagi! Entah...agak2nya atas faktor2 fengshui kut! No.7 tu bertuah agaknya!

Macam biasa ar....mak aku akan mengomel macam2! Tentang kewajaran memilih calon yg betul layak memimpin...tentang apa yg dialami sepanjang 9 bulan parti BA memerintah! Aku akan cerita kemudian! Skrg mari kita buat kerja dulu k!

Hehehee...





3 comments:

sharamli said...

undi ap?
nk tw gk..
hik3

cahaya said...

dulu kat tengganu pun mcm tu gak..time pilihanraya kecik taunlepas..fuh!!ramai giler org!!!mcm ada rusuhan je..
yang paling tak boleh lupe..dapat flying kiss dari seorg pakcik yang dok dalam van berlambang bulan penuh..huhuhuhu..terkejut den time tu...kelu tak terkata(^^P)

ArELeEz said...

owhh.. i hate politikus! huhuhh..