Wednesday, April 1, 2009

Aku pelik....dia ni tak tahu marah ker??


Semalam berakhir satu episod kelam kabut dalam hidup aku. FYP II aku berjaya dihantar semalam...heheeee...puas dan lapang rasa hati!


2 minggu tidur malam aku terganggu gara2 menyiapkan FYP II ni. Rasa takutnya melampau gila...physo hidup aku aku 2 mggu ni!!


Semalam gak dateline utk antar report projek utk subjek design RC. Projeknya mudah jer...design structure 2 tgkat! Tapi sebab buat kerja last minit projek ni dah jadi payah! Kebetulan lak dateline sama dgn utk antar FYP. Nasib baik lar projek ni kerja grouping. Aku kena cakap terima kasih ngan ketua group aku ni. Sebabnya dia dah tolong aku siapkan design beam aku.


Akak ni memang giler punya pandai! Aku pun x tau apa agaknya dia makan boleh jadi pandai macam ni. Every sem dia dekan! Kadang2 rasa malu sebenarnya! Akak ni dah kawin dan baru dapat seorang anak. Tapi dia memang boleh bagi masa dengan baik. Korang perlu igt...dia pun bekerja jugak! Itu yg mengkagumkan aku tentang dia.


Dia dah igtkan aku banyak kali supaya submit design aku pada tarikh sekian....sekian...tapi aku asyik delay jer! Kerja ngan akak ni sgt detail. Kerja-kerja dia siap ditaip. Aku dulu2 antar design main tulis tangan jer kecuali lecturer minta..hehheee.. Semalam sebab masih x siap akak tu dah tolong siapkan part aku plak. Sebenarnya aku malu....tapi nak buat camner mmg salah aku! Semalam aku masuk kelas dgn rasa serba salah menggunung dalam hati....tapi akak ni memang relax. Sikit pun x marah!


Pagi ni aku dapat email report yg complete utk design RC ni. Kata2nya dlm email tu sgt menyentuh hati aku. Dia cakap ni complete set utk aku simpan sbg reference dan kenangan yg aku pernah buat kerja group ni bersama2. Akak ni giler punya baik! Sungguh aku x pernah jumpa orang baik cam dia. Dan aku rasa klu semua orang yg pandai x kedekut ilmu macam dia...memang wujud lagi ramai org2 bijak kat dunia ni!


Untuk akak ni terima kasih yer! Saya malu ngan akak sebenarnya sebab x jd group member yg baik. Klu next time kita jadi group member lagi...saya janji x kan delay kerja2 saya lagi! Tapi saya harap x der lah....sebab ni dah last sem saya....heheeee...


Ohh yer...lupa lak nak kenalkan...nama akak ni.....Nadzhatul Syamiru Umaiza...sedap kan!


7 comments:

inna hayati said...

memang kagum dengan orang2 sebegitu....
kadang2 terfikir macam ne la nak jadi macam diorang. fikir je la tapi....huhu...
^_^

sharamli said...

jgn lebey2 sgt..
mrh lak husben dy..
ekeke...

Aku Iron Man said...

Beruntung kau dapat seorang ketua kumpulan yang baik.
Sebagai balasan, doakanlah kebaikan untuk dia.

meare said...

baguz la akak tu,aku kagum ;D.hg kena banjer dia skit la,xpn bg hadiah kat anak dia ka.;P

ainunl.muaiyanah said...

Saya tak tahu pula awak ada link ke blog saya.

Apa-apa pun terima kasih ya kalau berkunjung ke sana

alif-mikail said...

sedap macam bahulu..

ArELeEz said...

wah, name! cam name ustazah jer.. ;P