Monday, November 16, 2009

Mak..o..mak..

Kebelakangan ni apa yg aku buat semua rasa tak kena. Duduk salah...berdiri pun terasa salah...tapi klu baring rasa sedap2 jer....heheehee..

Semalam aku call mak di kampung. Macam biasa mesti kuar suara sedih dari mulutnya,

" Bila kamu nak balik ni? Kat kampung tengah musim buah skrg. Balik lar klu nak rasa makan durian."

"Kamu ni...klu dulu masa belajar kot ler tak sempat balik...tak sempat nak call mak. Tapi ni dah habis belajar pun kamu macam tu jugak!"

Susah betul duduk berjauhan ngan family ni. Aku pun kadang2 keliru. Mak yg tak faham aku atau aku yang x faham mak. Bukan tak nak balik, bukan jugak aku lupa mak ngan ayah kat kampung. Tapi masalah masa yang membatasi.

Aiii...susah hati aku....

"Sabarlah mak raya aji ni mesti balik punya!"

10 comments:

Solehah said...

ya la..hmm..cam kes aku asyik bz dgn hal peribadi saja..cal layah pun kekadang saja..kdg2 bergetar jugak suara dia..aku sayang aku..

Tirana said...

mak dan ayah tu dah rindu dengan anak dia..hehehe

@tune® said...

balik la sementara mereka masih ada..untung die masih igt ada anak..kalau die lupe??

***nak address...nk anta walimatulurus....
email:ladyfugly@gmail.com

thanx ya...

sahromnasrudin said...

xpe, raya aji nie leh lik kmpang lame cikit..melepaskan rindu di kmpg..jemput ke blog sy..tq..

cahaya said...

mak...mmg mcm tu..
mak kiter pun mcm tu..kadang2 dah 2kali balik sebulan pun die kata lama tak balik...dulu anak2 sentiasa di sisi...skarang.. tak sama lagi..
betullah kata org..sorang ibu leh jaga sepuluh ank..sepuluh anak lom tentu leh jaga sorg ibu..kan?
sebagai anak..saya pun jadi susah hati bile mak dah stat berbunyi...huhuhu

Aku... Dia... Kamu.. said...

Leh: Aku rs kita kena lebih prihatin ngan family kita. Jgn utamakan hal peribadi smpi kita lupa ngan famili. Ni kira azam aku utk tahun depan lar..heheeee..nak berubah skit!

Tirana: Tulah...susahan bila dah jauh ni? huhhuuu..

@tuner: betul tu aku setuju ngan ko. Ni mail adress aku. sv_moon83@yahoo.com Ko org PJ kan? Bleh aku dtg kenduri ko nanti...hehehe..

sharomnasrudin: insyaAllah sy akan buat lawatan ke bog awak. tq sebab singgah.

cahaya: ermm..betul tu...sebagai anak kena lebih prihatinkan ngan mak & ayah kat kampung..huhuhuu..

yoro okino said...

rinduu tu...dier segn nak ckp

macha_sezs said...

tu lah. lagi2 kalau anak sulung/bongsu.

haish.

pijah@hakuna said...

camana bz pun tetap kena curik masa jugak. balik kampung! mesti! balik!

Aku... Dia... Kamu.. said...

yoro okino: betul tu...

macha_sezs: aku anak nombor 3 dari 4..heheee...

pijah: betul cakap awak tu pijah..