Wednesday, November 18, 2009

2012 & Pisau cukur???

Malam semalam tiket wayang murah. Ari rabu kan Super Wednesday. So aku dah berkira2 nak tgk wayang. Dalam kepala dah set 2 movie. Dari blog2 aku yg baca ramai yg rekemen tgk citer pisau cukur ngan 2012.

Tp...skrg ni susah betul nak rancang apa2. Boleh kata tiap2 petang hujan. Ptg smlm pun hujan lebat. Aku smpi umah dah 7.30...ngan basah kuyup lagi...wayang start 8.30. Nak tgk wayang apa mandi belum....tiket pun belum tempah!

Last2 planning batal. Lepak umah jer lar sambil masak meggi kari + telur...fuhh..memang terangkat...sedap siut...heheeeee..

Saper yg pernah tgk 2-2 movie ni? Kasi lar advice skit yg mana best?

Ok..babai..

13 comments:

@tune® said...

mmg betul² hao liaw maggie ko ek??

erm...pisau cukur best tp biase² jer..untuk orang gedik macam aku...mmg aku ske..tp besh lagik gol n gincu...

2012...aku xtgk lagik..sbb nk tgk hati mesti kental..kang aku ngumpat byk pasal citer nih...mesti aku marah sbb ade menyentuh bab ketuhanan...

tepuk dada tya selera

Aku... Dia... Kamu.. said...

@atune: tu lar aku dok baca review org suma ckp cam pisau cukur tu best. Entry ni kira cam nak meyakinkan aku lagi jer. Aku jarang nak melayan filem melayu tapi akhir2 ni aku rasa filem2 melayu memang best start tgk citer afdlin lar ni. Skrg aku dah tgkap layan lak.

2012 lak suma ckp jgn tgk dari segi logik. diaorg ckp tgk dari teknik cgi memang gempak.

Nnt ko gi ar layn pastu citer kat aku...heheee..eh..ko mest tgh sibuk persiapan kawin ek..lupa plak..heheee..

cahaya said...

hikhikhik..hujan2 doh umah best..berselimut..pergh..layan tido jer..hikhikhik

meare said...

cam xbes la pisau cukur tu,maya karin cam mengada2 je.hehehe
yg 2012tu cam bes je,weekend ritu aku nk tgk tp tiket sold out la,weekend ni insyaallah nk try lg.tgk preview cam bes.

yoro okino said...

aku pilih 2021..
ada dah tgk..huhu

inna hayati said...

wah.sedap tu makan megi kala hujan renyai2...best.

nak gak g tengok 2 citer tu.jom g sesame. :D

Aku... Dia... Kamu.. said...

cahaya: heheeehe...mmg tdo time hujan2 ni best. tapi kat shah alam ni hujan turun sebelah ptg. Mlm jarang turun. Tu yg nk gi tgk wayang mengisi masa lapang..heheee..

meare: ye ker meare? mmg dah watak yg dia bawa camtu..kena ngada2..tapi ramai yg kata best..aku nak tgk gak filem ni selain 2012 tapi x tau sempat lagi ker tak. Citer tu dah lama main kan...klu x sempat layan dvd lar jawabnya..

yoro okino: nak tgk gak..tapi tiket sold out jer kat bukit raja. kena cari tempat lain lar ni.

inna hayati: sedap tak terkata..jom tgk wayang sekali..hehee..

Alimaz-Kembara Terasing said...

salam ziarah....huih hujan2 tengok wayang tak best...dok umah layan mimpi lagi best....hujan2 nih megi pun sedap...

pijah@hakuna said...

weh da murah ko wat je la marathon. tengok dua2. dua2 pon best. jalan citer lahen2. memula ko tgk citer 2012. then pisau cukor bg release skit ( memula insap pastuh da lupa haha).

ooke . nak ikot!

Aku... Dia... Kamu.. said...

AKT: Terima kasih singgah. Tu lar memang best! Sedap x terkata! heheeee..

pijah@hakuna: nak marathon x mampu den..lotih kepala tggu movie lama2..tapi idea mung memang baguih...mula2 insap..pastu jadi setan balik..heheee..
jommm...

jejaka anggun said...

2012 dah tgk. siap ada review lagi. pisau cukur blom. tunggu raya thn depan kat astro.

Aku... Dia... Kamu.. said...

jejaka anggun: Tu lar aku dah baca dalam review yg ko tulis kat blog ko..aku pun nak kena gi tgk gak nanti!

nursarah87 said...

2012 best....! best tonton di panggung!

tapi jgn percaya bahwa filem ni gambaran kiamat..

ia hanyalah cerita rekaan hasil imaginasi mat saleh..