Thursday, July 23, 2009

Kerana malam tadi malam Jumaat....dah titis air pun berguguran..

Aku sampai rumah tepat pukul 7.00 mlm. Sampai jer rumah, aku tgk...rumah bergelap! Aiii....mana teman2 hosmate aku ni. Tak balik2 lagi ker? Tiba-tiba....

"Tut..tut..tut.." bunyi mesej masuk lar plak.

"Malam ni aku x balik umah. Tak payah tunggu aku balik. Kasi kunci pintu baik2."

Aku tersengih2 dlm hati. Ini peluang baik! Hari ni hari Khamis....23hb...hahahhaa...terbaek dari ladang ni....gelak jahat aku dalam hati!

Hujan yang turun lebat sejak dari petang...telahpun membawa ke malam. Fuhhh....sejuknya! Ni kalau ada sesuatu yang menghangatkan ni....fussshh....bestnya! Lantas ku capai telefon sekali lagi, segera ku tekan punat2 yang tertera di skrin. Setelah terdengar suara menjawab disebelah sana, kami berbual seketika.

Ermmm.....sementara menunggu yang ditunggu tiba, baik aku mandi dulu. Lalalalalaa....malam ni malam Jumaat....malam ni malam Jumaaat...aku bernyanyi2 riang....hati plak berbunga lain macam.....senyum dari tadi tak lepas terukir dibibir...Lepas mandi aku pakai wangian2 skit...tukar baju bersih dan tercium-cium diri sendiri....fushhh....wanginya aku ni...hahahahaa...

"Tokk...tokk.." kedengaran pintu diketuk dari luar!

"Yess...dah sampai pun!" jerit aku girang dalam hati!




"Tadi ada order pizza ngan chicken wings yer! Ni ordernyer cik...semuanya rm 41.20!"

Burrrppp.....alhamdulillah....kenyang aku arini...gaji masuk petang tadi lar....lalalaalalalaaaa...korang fikir apa???? hahahahaaaa...

28 comments:

inna hayati said...

haha!!makan pizza sensorang..

sharamli said...

belanjakan sy skali

Aku... Dia... Kamu.. said...

inna hayati: hehhehee...kedekut aku ni seh....

sharamli: hohohohoo...mana bleh!

chawan1331 said...

besnya..bile la nk mkn piza lagi ni...huhuhu
gaji lom ag waaa....(

cerpelai said...

Hahahaa..
Gua tak suka makan pizza..

Tirana said...

aduhai...ingatkan sapalah yang datang...rupanya pizza boy...wahhhh..tunggu orang tak ada baru nak order ke? Macam tak mau kongsi aje...makan ramai2 lebih sedap dari makan sorang2..hehehe

Aku... Dia... Kamu.. said...

chawan1331: sabar...sabar..dah dekat dah ni!

cerpelai: gua tau feveret lu lempeng pisang kan? heheee..

Tirana: heheeehee...saje kasi gempak...sebenarnya lupa nak citer ada baki 2 slices yang x abis lalu disimpan utk osmate..heheee..amacam? Baikkan sy?

jejaka anggun said...

baru nak stim.... dah potong!!

cerpelai said...

Tak laa.. Gua suka makan budak je..
Budak masak kicap, Budak goreng tepung, Budak masak tiga rasa, suma-suma laa..

Aku... Dia... Kamu.. said...

jejaka anggun: stim skit2 dah ok lar tu...heheeee..

cerpelai: hahahhaa...marah nampak bro..ok, aku kasi belanja resipi baru, katak goreng berempah! Amacam? Berani? hahahhaha..

teja said...

klu aku tau, aku nk tumpang pizza ko... huhu

@tune® said...

tamak betul..makan byk!!!

kedekut plak tuh xpelawa orang..
cesss

hanis said...

RM 41.20...
makan sensorg?
ko ader bela hantu raya per...
hikhikhik

cahaya said...

weh..hebat hang punya post kali nih..bordobar den nunggu endingnyer,,,ghupa2nya pizza yg nak dtg..takkan kat mamt delivery pun hang nak pakai perfume kot?hahahah..hebat2...wa caya sama lu beb!!!

anntaj said...

ingatkan siapa yg mengetuk pintu tadi...
uhhh...saya dah terbayang si gadis...
:)
have a nice day...

Aku... Dia... Kamu.. said...

teja: bleh..bleh..bleh blah...

@tune: hohohhoo...ada nada2 kekecewaan tuh...

hanis: x pecaya?? simpan utk breakfast esok pagi plak lar...

cahaya: tengkiu! wa pun pecaya sama lu gak beb!

anntaj: saje mencetus kontroversi!

meare said...

cis,nmpk nau kedekut.tggu budak umah xdak br nk order pizza,huhuhu...tp ngn aku hg xkedekut kan?:P

@tune® said...

bukan jer aku kecewa..
malah aku rase nk juin sekaki

tp aku tau kau kedekut xbg join sekali

Aku... Dia... Kamu.. said...

meare: mestilah x. Hang kan ibu mengandung...heheee..nak makan apa meare? Nanti aku belanja ek blk kg..kui..kui..kui..

@tune: yelah...yelah..sini kamu..aku belanja ek! Jgn majuk2..

mrblind said...

ceh..ingat cerita lucah..hahaa

KasutHitamku said...

ni mesti keje gov nih..gaji bln julai kan23hb..

ZARA 札拉 said...

oit!

mau gak~

dah berjumpa Jumaat semula nih~

mana entri bau?

eja said...

terkezut td..igt ape la..dh tu mkn piza sorang2 lak..kuat gk mkn nih

ArELeEz said...

alaa.. xpikir ape2 yg luar bese pon.. dah agak dah.. cuma tang bunyik msg henfon tu yg musykil sket tuh! bunyik sebenor ke lakonan semula? muahaha..

Solehah said...

aku tak syak apa-apa pun sebab aku tau hang baik, baca tajuk aku ingat hang nangis ja..wahaha..

Aku... Dia... Kamu.. said...

mr blind: lu mmg fikir kotor jer!

kasuthitamku: mana ada. aku keje private sector.

zara: sabar. aku bz skit. x ble nak update selalu. tq singgah.

eja: baru hg tau ek..hehheee..

leez: mmg bunyi hp aku cenggitu ler!

leh: hg mmg memahami! Thumb up!

sri murni mashudi said...

saya br jumpa blog ni semalam, n da baca hampir kesemua entry. n wat i can say, saya rs da jatuh cinta dengan penulis blog ni.. i luv ur writin so much! all d best..

Aku... Dia... Kamu.. said...

sri murni mashudi: thanx. sgt2 menghargai komen kamu.