Thursday, August 6, 2009

Kala rindu datang bertamu...ku taip namamu dalam...

Assalammualaikum....

Saat membaca tajuk, mungkin kamu terfikir mood apakah yang melanda aku saat ni? Melankolik kedengaran agaknya....heheeee...tapi aku mana main jiwa2 ni!

Aku nak bercerita tentang apa kali ni ek?

Ermm....wei, korang pernah x jumpa ngan seseorang yang korang pernah cinta ke atau minat dari zaman silam korang? Aku pernah...errmm...sebenarnya baru jer jumpa...bila??....hehehe...semalam. Tapi bukan jumpa secara realiti lar. Aku jumpa dalam friendster. Terus add...arini dia dah add aku lar....hehehee....jadi..ni lar sebenarnya perkaitan cerita ngan tajuk aku di atas.

Teman ini aku kenal masa aku sekolah rendah dulu. Cinta pertama??? Errmm...x tau lar nak kata cinta ker tak sebab masih budak2 time tu...tapi memang aku suka sgt dia ni. Dia ni bukan org pertama yg aku suka tapi orang kedua aku jatuh suka masa zaman2 sekolah dulu . Sebab tu...aku masih ingat dia sampai skrg.

Dulu aku selalu sampai sekolah awal, pastu tunggu dok terconggok kat bawah pokok tepi pagar tunggu budak ni datang. Rumah budak ni kat area perumahan seberang jalan sekolah aku, jadi aku mmg tiap2 hari jadi penunggu setia kat tepi pagar tu. Bila nampak orang galas beg warna hijau melintas...hati aku berdebar bukan main....yelah muka mana nmpk sebab jauh....aku nmpak warna beg jer dulu. Aku tak tegur pun sebab malu...cuma tgk dari jauh jer. Tapi aku tau dia mmg perasan aku dok perati dia. Kenapa? Err....hehheeee...sebab dia senyum jer ngan aku...tu makna suka lar kan? heheee...

Kami berkawan sampai aku tamat darjah enam lar jugak. Masa aku masuk sekolah menengah terus tak berhubung.....sebabnya...aku tak ingat lar. Sampai lar smlm ni baru jumpa balik...tu pun dalam friendster jer. Macam mana aku dapat? Semalam aku gatal tangan....gi google nama dia...sekali ada kuar lar plak. Senang kan nak cari orang sekarang!

Errrmmm....tadi aku buka profile dia. Ada berita baik lar....korang tau apa? Hehheeee....tang status tu ada tulis "single" lar...heheheee...mungkinkah ada jodoh bertemu kembali?? Apakah???hehehehee...tunggu jer lar ek!

14 comments:

Na Shari said...

Semoga ada jodoh...wink!wink!

cerpelai said...

Dari bujang membawak ke anak sorang ni ada laa 2-3 kali gua sangkut dengan cintan..

Biasa laa.. Cinta beruk laa katakan..!! Masa tu nak jugak rasa menyayangi dan disayangi.. Sudahnya terkelepet di tengah jalan!!

Last-last bini gua yang ngorat gua.. Hahaha..!!

P/S:- Err.. yang sebenarnya gua ni bukan pandai mengayat pun.. Tu pasallah awek yang rapat dengan gua sebelum ni lari tinggal gua. Pasal bosan agaknya..

sharamli said...

ceit..melepas lagik....

Farhah Zaidah said...

insyaAllah ada jdoh la tuh...
hehe..

Solehah said...

apakah?adakah?diakah?

cahaya said...

wah...tu nak kat cinta monyet pun tak..sebb takde panjat2 pokok..cume tunggu bawah pokok jer..tapi sound so sweet to remember huh?
moga2 mana tau ada jodoh kan(^^,)

BudAk hijAu said...

waaaaaa...bertemu jodoh dalam fs!

tapi wa sngt tertarik dengan beg sekolah kaler hijau 2!ngeee~

imHepPie said...

huii ada can tuh..erkk beg ijau dak tuh brand pe??huuu

pu3 balqis said...

wah3...
moga dicepatkan jodoh..
amen...

insyAllah cam ada jodoh ja tu..

@tune® said...

hihi...
skang canggih..
tgl google jer...

jiran lama aku masa kt sak lam..
mane ntah...

rindu kt derang

Aku... Dia... Kamu.. said...

Na Shari: Tq singgah.

cerpelai: hahahaa...bro x baik buat cerita...bukan ker lu sanggup tggu depan rumah bini lu 3hari 3mlm sebab nak tau dia terima ker x lamaran lu. Romantik tu bro!

sharamli: pe yg melepas tu dik?? kentut ker?

farhah zaidah: tengkiu singgah.

solehah: NO! No! nO!! Never! hahahaa..

cahaya: yelar...baru perasan. nasib baik x panjat pokok klu x jd cinta beruk..hehehee..tggu bawah pokok kira cinta suci lar tu..hehehee..

budak hijau: mana ada bertemu jodoh lar budak hijau. Gua jumpa budak bawa beg hijau jer..heheee..tapi bukan lu kan? Gua pasti nih!

imheppie: brand swan klu x silap! hahahaa...lu tau ker?

pu3 balqis: tengkiu singgah.

@tune: sekarang mmg canggih lar. Bagi nama penuh lu wa google. Ntah2 wa ni jiran yg lu cari2 selama ni tuh..hehehee..

ZARA 札拉 said...

hehehe~

aku ada terjumpa di merata2~

eja said...

ade la nnt jodoh tu..xpyh kejar2 sgt...wawa.pepun kenangan zaman sekolah rendah memang seronok..

ArELeEz said...

woit! bile nak reveal calon hubby nih? xsabor dah aku nak tgk hang naik pelamin. ahaks2..