Sunday, May 31, 2009

Monday Blues...Menatang apa lak ni???

Monday Blues??? Gua tak tau apa makna menatang ni....yang selalu org selalu dok membebel! Gua selalu rock....blues2 gua x amik port...

Pagi ni gua datang ofis dengan sangat tidak bersemangat sekali. Gua sampai lebih awal dari biasa. Lu orang jgn tak percaya, gua awal 15 minit hari ni...kira rekod kedatangan terbaik gua untuk 2 tahun ni...gua sangat berbangga ngan diri gua!

Dari pagi smpi skrg gua mengadap pc layan internet. Ni klu bos gua tau...konpom, bonus raya gua x der utk tahun ni. Silap-silap increment utk status gua yang bakal diupgade bulan depan pun x der. Gua ngadu ngan akak kat bhgn admin, keadaan diri gua pagi ni. Dia kata ni lar dinamakan sindrom Monday Blues! Gua tersentak... Lar ni ker bendanya! BLUES = TIDO!

Ni suma pasal aktiviti malam tadi lar ni. Tdo pun dah x cukup. Citt....

Ni apa hal pulak bergua-gua pulak ni??? Dah lar gua malas nak merepek byk2! Cau sin chi!


Notakaki: Entry paling worst yg gua pernah publish! Tercabar imej motivasi gua.

19 comments:

Myza Pesona said...

Biasalah la tu! Myza kalau dah lama sangat cuti, bila nak masuk keje balik mulalah rasa tak bermaya je... macam2 rasa ada! Tu pun Monday Blues jugak!

anaklaut said...

salam...

tkasih melawat dan sudi tinggalkan jejak dalam blog saya..ulasan anda sangat dihargai.

hanis said...

aku pun tgh blues sesangat nih
knape otak asik nak pikir tido jek nihhhhhhhhh

cerpelai said...

Hahahahaa..
Ni pun kira motivasi jugak nih..!!
Ramai yang benci Isnin sebenarnya.. Kadang-kadang gua pun malas gak nak kerja hari Isnin ni.. Tapi bila pikir-pikir balik, tak datang Isnin, malas nak datang Selasa.. Begitulah bergilir-gilir sampailah abang Jamil mampooss.. Eh?.. apa daa..

Aku... Dia... Kamu.. said...

Myza pesona: Huhuhuuu...hanya yg mengalami mampu memahami ek.

anaklaut: sama2! Jgn henti blogging.

hanis: aku kalau x pikirkan malu, mmg dah lama aku belasah tdo bawah meja. Nasib baik aku ni pemalu skit..kui..kui..kui..

cerpelai: aku tau! Dialog dalam citer madu tiga tu..hehhee..

hikayat aku dan mereka said...

hahaha... utk student pun ada blues gak... tu ketika awal sem.. ahaha...

AiE bAhRi said...

Salam..
Untuk hari seterusnya harap2 tidak sebegitu.Harap mood kembali bersemangat.

haruan tasek said...

klu aku hari isnin le hari paling malas aku.....wa...wa...wa..

Aku... Dia... Kamu.. said...

Hikayat aku dan mereka: Aku dulu time study x. Buka sem baru, semangat lebih skit!

Aie Bahari: InsyaAllah. Akan diusahakakan!

Haruan tasek: Ko pun kira kelompok monday blues gak lar..wakkakaa..

sharamli said...

ni pahal ni?

cmnas nk jadik pkr m0tivasi..
selamat la padilah kmsah kal0 cmni..hu3

cahaya said...

takde mud!!!!!!!!!!!!!!!!!takde Mud!!!!!!!!!!huhuhuhu...tapi taknak layan blues...huhuhu

Cikli said...

kat kelate dipanggil sunday blues, sebab depa kerja start hari ahad. blues dimana-mana...

valsa nine said...

aa. kat klate sunday blues. blues abes ahh.. ahaha..

apepun, yang paling tak tahan guna gua tu..

baik cakap pasal gua musang lagi bagus. sebab gua musang ada naruto~

hoho. komen sy pun sama teruk cam entry kamu kah? haha

ije said...

mak aih. awal 15 min? waa.. haha

anaklaut said...

salam...

"Bukan laut atau daratan
Luasnya cinta tidak terbilang
Kasih terlerai sudah suratan
Apa dikenang sayang yg hilang

Pujuk pujuk si bunga hati
Puas ku pujuk kasih tak jadi
Sayang sayang pada yang sudi
Biar sayang biarlah pergi."

ulsan yang paling puitis...terima kasih..

dcrysz said...

monday blues adalah sejenis spesies tenggiling yg memang maleh nak buat apa2 pun..... dah dikategorikan sindrom.....
kekkekeekek

sindrom maleh nak kerojer sebenaunyer....

Tirana said...

Monday blues hanya ada dalam fikiran kita.. Kalau kita fikirkan Monday memang blues..itulah yang terjadi selalunya...

P/S.. sila amik award bertuah di blog saya...

Aku... Dia... Kamu.. said...

sharamli: lu nak gaduh ker?

cahaya: ok. tukar rock ek!

cikli: setuju!

valsa nine: komen kamu lebih baik 0.3% dari entri aku ...hehehe..

ije: nape? x percaye ker...??

anak laut: tengkiu..

dcryzs: haaaa...rujuk ensiklopedia mana plak tu??? hehehee...

tirana: setuju komen kamu itu. tq.

ArELeEz said...

gua tau..! gua tau..! coz gua seringkali m'alaminye.. hu3..