Thursday, March 5, 2009

Salah akukah??


Korang pernah habiskan masa hampir 2 mggu berulang alik gi ofis client semata-mata nak tunjukkan paper yang asyik x memuaskan hati mereka ni? Menyiapkan kertas kerja untuk meeting bukanlah masalah besar bagi aku. 2-3 kali kena reject pun, bukan lah masalah yang terlalu besar sebab itu hak kamu….kan kamu client!

Tapi jika dah sampai 7 kali aku proposed dan kamu masih reject…itu sudah melampau!
Termasuk arini, sudah 2 kali paper aku x boleh dimasukkan dalam meeting board…gara-gara client yang banyak sgt songeh nya!

Nak menyediakan kertas kerja ni bukan perkara susah sebenarnya….tapi untuk memuaskan hati client itu yang susah! Pembetulan yang perlu dilakukan pula bukan pada perkara major tapi hanya untuk supporting document!

Katanya, “ Meeting ni bukan saja orang2 teknikal sahaja yang dtg. Yg non-technical juga turut serta. Jadi design kamu mesti jelas. Biar semua orang boleh faham!”

Aduh! Bodoh sangatkah orang2 ni untuk memahami basic dalam matematik? Tak kan lah untuk mengira volume excavation terlalu sukar untuk kamu semua memahami, hingga terpaksa aku jelaskan dalam bentuk drawing cross-section, plan view, 3D dan sebagainya!

Kalau untuk mengira volume trapezium pun kamu ada masalah…mungkin masalah itu bukan dari aku…mungkin patut kamu yang perlu kembali gi sekolah rendah! Cittt…


14 comments:

razor said...

marah betul ni

Hidemichimomotani said...

non-technical atau non-brain?haha.

cahaya said...

uish..uish..garangnya die..kalau saya jadi client pun takuuuttttt!!!heee(^_^) jgn maran eh..cenyum siket...cenyum siket....alo...comeynyerk...

chaiyok!!chaiyok!!!nak wat mcmna kalau math dorg lu F...

hanis said...

marah naw....
lek3
amik napas dulu...
PEACE

Encik Cerpelai said...

Makaih..
Apakejadahnyalah ko sebut tu?..
Trapezium ke hapa ke nama..

Muzium tau laa gua..
Kehkehkeh..
Rileks sis.. Mende meraban tak tentu hala ni?.. Bawak istighfar bebanyak.. Amik air semayang.. Jom solat..!!

@t00neY r00neY® said...

bukan bodoh..lambat sikit jer..sesuatu kalau xdipraktikan..mmg susah

mrblind said...

7 kali..kalau gua dah lama gua bakar kertas keje tu..hahaha

hikayat aku dan mereka said...

aduh.. takut pula nak kerja nanti.. nak puaskan hati org je..

ArELeEz said...

client hang tu meti jenis yg xskolah agama nih! ha3..
sabor2..

inna hayati said...

7 kali?

tak terkate ku membacanya...

T_T

Aku... Dia... Kamu.. said...

razor: wajib!!

hidemichimomotani: x nak berfikir sebenarnya!

cahaya: dah senyum dah..tq..

hanis: peace gak.

en cerpelai: astaga..

tooney: sama makna lembab! hehee..

mr blind: gua bukan setakat nak bakar kertas ngan kereta client tu gua nak bakar..

hikayat aku dan mereka: masa ko akan tiba..huhuhuhuu..

areleez: aku pun rasa gitu..x reti nak bersopan ngna orang!

inna hayati: percayalah!

SyarifatulNadiah said...

aku jugak dh x igt basic math.hahaha.weh kakak, dah x link blog aku kah.smpai ati kamu.wuahahaha

Aku... Dia... Kamu.. said...

Syarifatul: Ya..ya..akak kamu ni dah link sama kamu!

ijechan said...

salam..

dia dah lupa la tu cne nak kira bab2 trapezium. huks