Monday, July 8, 2013

1 RAMADHAN 1434 HIJRAH..


Esok, semua umat Islam di Malaysia akan menyambut 1 Ramadhan 1434Hijrah! Selamat berpuasa yer untuk semua. Moga puasa tahun ni lebih baik dari tahun-tahun yang sebelumnya. Bagi aku, insyaAllah akan cuba buat yang terbaik untuk diri aku. Semakin umur kita meningkat, aku pasti semua orang pun berperasaan macam aku, ingin menjadikan diri lebih baik dari yang sebelumnya dalam usaha mendekatkan diri kepada Pencipta!

Alhamdulillah....tahun ni masih lagi diberi kesempatan menyambut Ramadhan dengan mak, ayah & famili yang tercinta. Masih lagi diberi nikmat kesihatan yang baik kepada kami sekeluarga.

Pada 28 Jun 2013 lepas, aku meghadiri temuduga untuk post 'QAQC Engineer'. Masa aku interview orang tu cakap lagi 1-2 minggu diaorang akan bagitahu keputusan. Tapi sampai hari ni masih senyap lagi..huhuuu... Selagi x cukup 2 minggu masih berharap lagi untuk dapat post tu. Teringin sebenarnya nak gi kerja oversea walau sekadar kat Indon jer pun! Sekiranya diberi peluang, aku akan buat sehabis baik untuk menimba pengalaman di tempat orang. InsyaAllah kali ni tak nak lagi ragu-ragu untuk terima tawaran dan jadi macam kes kat Ssangyong Engineering aritu. Dah dapat lepas tu tolak. Bila fikir2 balik menyesal sangat sebab gaji yang diaorang tawarkan susah nak dapat kat tempat lain. Aku tolak sebab fikir kerja tu contract, based on project. Sebab tu berat nanang nak terima...huhuuu..last-last menyesal!

Apapun semua kembali pada rezeki! Kalau Allah takdirkan ada rezeki aku kat company lain, aku akan pergi. Ikhtiar dah ikhtiar selebihnya aku bertawakal pada Allah. Company aku kerja sekarang pun tak ada lar teruk. Next project pun dekat...area Putrajaya jer! Aku cuba cari kerja lain ni pun sebab nak cari gaji lebih tinggi untuk buat loan rumah pulak. Harap sempena bulan yang mulia ni ada berita baik untuk aku hendaknya...amin...insyaAllah..

Ok lar, selamat menjalani ibadah berpuasa, selamat bertarawih malam ni...selamat semuanya... Semoga amalan kita pada tahun ni diterima Allah SWT dengan sebaik2nya...AMINNN....


3 comments:

NurNiezzaRiena said...

Rezeki Allah bagi.. yakin jer.. In Shaa Allah.. I doakan yang terbaik for you :)

Aku... Dia... Kamu.. said...
This comment has been removed by the author.
Aku... Dia... Kamu.. said...

Thanks...doakan yg terbaik juga for ur future!